Vodostaji Bosne, Spreče, Usore i Une u blagom porastu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nivo rijeka Bosne, Spreče, Usore i Une u blagom je porastu. Nivo rijeke Bosne u blagom je porastu kod Maglaja, a Spreče na mjernom mjestu HS Karanovac. Nivo Usore je u porastu na mjernom mjestu HS Kaloševići.

Na području Unsko-sanskog kantona, vodostaj rijeke Une na mjernom mjestu HS Klokot je 257 centimetara, a početak obavještavanja vrši se na 238 centimetara.

Vodostaj Save je u opadanju duž cijelog toka kroz Posavski kanton.

Vodostaji ostalih rijeka na području Federacije BiH je u stagnaciji ili u opadanju, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo jutros oko 02.15 sati ugasila je požar u čajdžinici, na lokalitetu Kovači. U gašenju požara učestvovalo je 12 vatrogasaca, sa tri vatrogasna vozila.

Požar je ugašen oko 03.00 sata. Zahvaljujući blagovremenoj dojavi i brzoj intervenciji vatrogasaca požar nije izazvao veliku materijalnu štetu.

Profesionalna vatrogasna jedinica imala je još jednu manju intervenciju na lokalitetu Briješće, na gašenju zapaljenog automobila.

Tuzlanski vatrogasci u subotu su ugasili požara na krovu privatnog stambenog objekta.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.