Vojno naoružanje na proslavi Dana RS

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Sigurnosne agencije u BiH provjeravaju autentičnost fotografije, na kojoj se nalazi grupa od 20-ak srpskih mladića, sa vojnim naoružanjem, koja je nastala 9. januara na Ravnoj Romaniji tokom obilježavanja Dana Republike Srpske.

U cijeli slučaj se uključila i SIPA. Mladiće sa fotografije nije teško identificirati. Prijete im oštre kazne.

Iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine potvrđeno je Patriji da su fotografiju proslijedili nadležnim sigurnosnim agencijama na provjeru autentičnosti i dalje postupanje.

Također, potvrđeno je da i SIPA, u saradnji sa drugim policijskim organima, radi u identifikaciji osoba sa fotografije.

Dvadesetak mladića srpske nacionalnosti proslavili su 9. januar, uz alkohol i vojno naoružanje.

Mladići, od kojih su neki obučeni u vojnu uniformu, fotografisali su se na Ravnoj Romaniji, a nekoliko mladića u rukama su držali automatske puške.

Lokalno stanovništvo potvrdilo je za Patriju da je ova grupa taj dan patrolirala više puta u vozilima na relaciji Sokolac – Mokro, pucajući uzrak.

Nošenje vojnog naoružanja civilima je zabranjeno i krivično je djelo, piše Patria.

(Visokoin.com / NAP)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.