Vrhovni sud FBiH: 80 godina zatvora ubicama Arnele Đogić

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je prvostepenu odluku Kantonalnog suda u Zenici Avdiji Selimoviću i Murizu Brkiću za ubistvo Arnele Đogić te odbio žalbe njihovih branioca, potvrdila je za N1 Ilhana Tahmaz Jamak, glasnogovornica Vrhovnog suda FBiH.

Avdija Selimović i Muriz Brkić su na Kantonalnom sudu u Zenici 14. juna ove godine osuđeni na po 40 godina zatvora zbog ubistva Arnele Đogić iz Olova, a prošle sedmice su zatražili su od Vrhovnog suda Federcije BiH da im smanje izrečene kazne.

Na ročištu u Vrhovnom sudu FBiH osuđeni Selimović i Brkić su naveli su da su zločin počinili u alkoholiziranom stanju te da im su ovo uzme u obzir kao olakšavajuću okolnost.

Tužitelj Munib Halilović se usprotivio njihovim zahtjevima te zatražio od Vrhovnog suda FBiH potvrđivanje izrečene kazne u trajanju od 40 godina.

Selimović i Brkić su, podsjećamo, 27. februara ove godine ubili brutalno ubili Arnelu Đogić, koja je pronađena u koritu rijeke Stupčanice, nakon opsežne trodnevne potrage. Sud je priznanje krivice uzeo kao olakšavajuću okolnost, kao i činjenicu da optuženi prije izvršenja ovog zločina nisu imali krivičnih djela.

Više vijesti