VRŠENE RACIJE U VISOKOM: Kod lica Z.S. pronađena opojna droga

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Proteklog vikenda, tačnije dana 08.10.2016. godine, policijski službenici Policijske stanice Visoko su na području općine Visoko sprovodili planske pojačane aktivnosti na kontroli ugostiteljskih objekata, u kojima su tom prilikom vršene racije, gdje je izvršen detaljan pregled objekata, kao i pregled svih lica koja su zatečena u istim. Prilikom provođenja navedenih aktivnosti izvršeno je legitimisanje i pregled više lica, kojom prilikom je kod jednog lica pronađena određena količina opojnih sredstava.

U ulici Kadije Uvejsa u Visokom, izvršenom racijom u ugostiteljskom objektu bez naziva, vlasništvo Z.S. iz Ilijaša, kod navedenog lica je pronađeno:

  • – bijela praškasta materija koja asocira na opojnu drogu Speed kao i zeljasta materija koja asocira na opojnu drogu Marihuanu, u ukupnoj količini od 20,20 grama,
  • – pvc kesa u kojoj se nalazilo više smotuljaka sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom i drugim svojstvima asocira na opojnu drogu Speed, bruto težine 9,40 grama, i
  • – pvc kesa u kojoj se nalazilo više smotuljaka sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izgledom i drugim svojstvima asocira na opojnu drogu Marihuanu, bruto težine 6,45 grama.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, dok je navedeno lice lišeno slobode i privedeno u službene prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Sporna materija je izuzeta i dostavljena u Odsjek za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi vršenja potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Visoko biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica Z.S., rođenog 1990. godine, iz Ilijaša, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

(MUP ZDK)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.