Vučić: Strašno su nam važni odnosi sa Bosnom i Hercegovinom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Premijer Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na svoju nedavnu posjetu Banjoj Luci i još jednom kazao da su za Srbiju veoma važni odnosi sa Bosnom i Hercegovinom.

“Želimo dobre odnose sa Bosnom i Hercegovinom. Ako smo negdje pogriješili, spreman sam da to ispravimo. Nama su strašno važni odnosi sa BiH”, kazao je Vučić.

On je kazao da su izbori u Srbiji moguća opcija, ali još nije donijeta konačna odluka. On je dodao da vanredni parlamentarni izbori ne bi bili dodatni trošak, kao i da se pri odluci o raspisivanju neće rukovoditi stranačkim interesima.

Vučić je rekao da zvižduci na otvaranju Evropskog prvenstva u vaterpolu nisu razlog za raspisivanje izbora, da su takva tumačenja smiješna, a kao jedini razlog zbog kojeg ne bi raspisao izbore naveo je da bi možda na kratko prekinuli reforme.

“Mislim da je raspisivanje parlamentarnih izbora moguća opcija, imamo tada lokalne i pokrajinske izbore i nikakvih dodatnih troškova nema. Nismo još donijeli odluku. Trpio sam najteže napade, kao i cijela vlada i kad neko priča da su zvižduci razlog to je smiješno, pa trpio sam da mi cijeli stadion skanidra. Treba da čuvamo mir i stabilnost. Predsjednik republike i GO stranke će odlučiti o izborima. Normalno je da svako želi svježu krv u Vladi i da svi funkcionišemo kao tim. Jedini razlog zbog kojeg ne mogu da vam kažem da li ću da raspišem izbore je jer bi to moglo da nas zaustavi u ekonomskoj reformi”, rekao je Vučić.

On kaže da se neće rukovoditi stranačkim razlozima i dodaje da ukoliko SNS ne dobije povjerenje građana, neće više biti na čelu stranke.

“Što se tiče rejtinga i udruživanja opozicionih stranaka, ko god želi da se udruži, može, sve je to dozvoljeno. Želim svima na izborima mnogo uspeha. Radujem se demokratskim utakmicama, ne plašim se da izgubim fotelju, radio sam marljivo i griješio sam, ali mislim da nisam izgovorio ni jednu nepristojnost, nisam obrukao zemlju, na narodu je da procijeni. Najvažnije je da Srbija bude stabilna”.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.