Za šest dana radari zabilježili 6.448 prekršaja u saobraćaju

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) je u proteklom periodu intenzivirala aktivnosti iz svoje nadležnosti, na kontroli vozača i vozila, te dokumentovanju i sankcionisanju prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

– Cilj naznačenih aktivnosti je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i prekršaja u saobraćaju, te postizanje visokog stepena bezbjednosti saobraćaja na području našeg kantona – pojasnili su iz MUP-a ZDK.

Na osnovu poduzetih aktivnosti, u vremenskom periodu od 30. avgusta do 4. septembra mobilni i stacionarni radarski sistemi instalirani na magistralnim putevima u ZDK evidentirali su i zabilježili 6.448 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.

Kako su najavili iz MUP-a ZDK, navedene aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu, te će se poduzimati i druge ciljane aktivnosti koje su rezultat određenih analiza i procjena, kako bi se počinioci prekršaja i krivičnih djela u saobraćaju sankcionisali, a time bezbjednost saobraćaja na svim putevima na području Kantona podigla na veći nivo.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.