Za tri mjeseca u BiH ušlo 270 državljana

U BiH je od 1. jula do 30. septembra ušlo 270 državljana Sirije sa vizama BiH, od kojih je 165 napustilo BiH – potvrdila je Srnu portparolka Granične policije BiH Sanela Dujković.

Prema njenim riječima, u septembru je bilo nekoliko sporadičnih slučajeva ulazaka državljana Sirije sa vizama BiH na Međunarodnom graničnom prelazu na Sarajevskom aerodromu, koji su izašli iz BiH u Srbiju na međunarodnim graničnim prelazima Karakaj i Šepak.

Ona je podsjetila da je 27. septembra na Međunarodnom graničnom prelazu Karakaj evidentiran izlazak iz BiH devet državljana Sirije koji su imali vizu BiH i ulazni pečat na Međunarodnom graničnom prelazu Aerodrom Sarajevo.

Dujkovićeva je dodala da je u septembru malo povećan izlazak tih lica iz BiH, ali da to nije alarmantno i svima njima je BiH bila zemlja tranzita.

Ona je navela da Granična policija BiH od Ministarstva inostranih poslova BiH još nije dobila službenu informaciju o eventualno povećanom broju izdatih viza za državljane Sirije.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.