Zadobio teške povrede lica nakon što mu je eksplodirala e-cigareta

Mladić iz njemačkog grada Kolna zadobio je teške povrede lica nakon što mu je eksplodirala e-cigareta. On je dobio opekotine lica, te je izgubio nekoliko zuba.

Kako navodi njemački portal OE24, mladić je prije eksplozije kupio nove zamjenske dijelove za cigaretu, među kojima je bila i nova baterija, a eksplozija se desila čim je povukao prvi dim.

Ovo je ponovo pokrenulo priču o sigurnosti ovakve cigarete, pošto se i ranije dešavalo da dođe do povreda uslijed korištenja. Osnova ovakve cigarete je glikol, koji čini 90 posto samog sadržaja cigarete. Doktori tvrde da ova supstanca može izazvati akutnu iritaciju respiratornog sistema, što ostavlja mnogo teže posljedice od korištenja klasičnih cigareta.

E-cigarete zabranjene su u Kanadi, Australiji i nekim američkim zemljama. Nedavno je zabranjena i njihova upotreba u gradskim uredima i prevoznim sredstvima u njemačkom Hannoveru. Proizvođači e-cigarete navode da se one mogu pušiti i u nepušačkom dijelu, ali očito je da mnogima kao takva ipak nije prihvatljiva.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.