Zamućena Drina otežava potragu za tijelom Andreja Beuca

Na potezu od Zvornika do Šepka, nastavljena je potraga za tijelom Slovenca Andreja Beuca (34). Drugog dana potraga je proširena uz pomoć vatrogasaca i njihovih čamaca uz obale Drine od mosta u Zvorniku do Šepka.

Na terenu su i ronioci ronilačkih klubova “TRB” iz Bijeljine i “Nemo” iz Brčkog, koji pretražuju korito rijeke, ali im zamućena voda otežava rad i ugrožava i njihovu bezbjednost. Radi se o veoma obučenim roniocima koji su veliki broj puta intervenisali u ovim slučajevima.

Prema njihovim riječima potraga se radi oko obala jer se obično desi da rijeka treći ili četvrti dan izbaci tijelo na površinu. Vidljivost im je trenutno u rijeci smanjena na dvadeset centimatara zbog velikog zamućenja koje dolazi iz gornjeg toka Drine.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.