Zašto je Zlatan Ibrahimović najbolji saigrač svih vremena?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

“Za čim žalim…što nikada nisam igrao za Manchester United. Volio bih da jesam, ali nikada nisam bio na transfer listi”.

Ovo je izjavio Pavel Nedved, legendarni Čeh koji je svoju profesionalnu karijeru ispunjenu brojnim uspjesima završio 2009. godine. Legenda je svoje zemlje, ali i Italije – Juventusa, gdje je igrao izvjesan period sa Zlatanom Ibrahimovićem.

U intervjuu je kazao da je i odbio jednu izdašnu ponudu iz Engleske, i to od Chelseaja.

“Meni se sviđala generacija Paula Scholesa, Ryana Giggsa. Njima sam se divio. Bio sam ljubomoran i na Karela Poborskog, koji je igrao u Manchesteru. Znam da još osjeća ljubav prema tom klubu”, kaže.

Komentarisao je i Nedved svog najdražeg saigrača svih vremena, Ibrahimovića – odakle i sam naslov ove vijesti.

“Imao sam mnogo sjajnih saigrača. Ne želim nikoga uvrijediti, ali ako moram istaći jedno ime to je Zlatan Ibrahimović. On je napadač koji reće odbranu, ima moć i visinu koje se odbrana boji, a sjajan je tehničar. Ali, kada je došao u Juventus – prosto nije znao dati gol. Sada kada to vidite – smiješno je. Ali Fabio Capello ga je svaki dan poslije treninga vodio na treninge gdje je pola sata samo šutirao na gol”, ispričao je Nedved.

Nedved je još uvijek simpatizer Manchester Uniteda, i gleda svaku utakmicu – pogotovo kada mu dvetku u tom timu nosi njegov omiljeni saigrač iz prebogate karijere.

Više vijesti