Zašto još uvijek čekas svoju dozvolu za sreću!?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Jeste li danas kretali na posao s osmjehom? Jeste li se danas bar jednom nasmijali od srca? Jeste li se pogledali bar jednom sa zadovoljstvom i ponosom u ogledalu? Jeste li se danas pohvalili? Jeste li zaplesali ili zapjevušili onako za sebe i svoju dušu?

Možda ste na neko od ovih pitanja odgovorili potvrdno, možda na sve, a možda na niti jedno? Možda je bio baš jedan od „onih“ teških dana kada su svi i sve bili protiv vas?A možda samo imate zabranu na sreću.

Dozvola za sreću

Odložila sam torbu na sjedalo auta i nakon jednog kočenja torba je pala i sadržaj se prosuo po podu. Skupljajući stvari i vraćajući ih u torbu, pohvalila sam samu sebe, jer nisam bila ljuta, psovala i kritizirala samu sebe, a nekada sam baš to radila.

Imala sam potvrdu da znam voziti

Vraćajući stvari s osmjehom, došla je na red i moja vozačka dozvola. Nisam je dugo otvorila, pa sam sad pogledala do kada vrijedi. Rok je tamo daleko u budućnosti. I sjetim se onog dana kada sam ponosna i sretna dobila svoju prvu vozačku dozvolu.Sjetila sam se prvog sata vožnje, mog predivnog instruktora Duška i polaganja ispita. (Ja sam ipak „šteberica“ koja je položila iz prve).

U početku nisam baš bila sigurna u vožnji. Ulovila sam jednu traku i nisam se baš „prestrojavala“. Znao mi se auto gasiti na semaforu. Vozila sam sporo, bila vrlo fokusirana ili bi netko rekao ukočena. Vozila sam samo u cipelama s niskim petama. Parkirala se u početku samo „s nosom“ naprijed. Ali sam vozila. Vozila sam svakodnevno. Vjerovala sam da znam voziti. Imala sam VOZAČKU DOZVOLU. Imala sam potvrdu da znam voziti. Samo trebam vježbati, a dok vježbam vozim i dostižem svoja odredišta.

Zašto ne bi uveli dozvole za sreću?

Osim vozačke dozvole imamo mi još raznih dozvola. Dozvola za lov, ribolov, prometna, za oružje…A kad imate dozvolu onda imate pravo nešto raditi, makar i NE bili odlični i izvrsni u tome, zar ne? Što mislite o tome da se uvedu dozvole za sreću? Kad bi imali dozvolu za sreću da li bi onda bili više sretni? Kad bi imali dozvolu da li bi vježbali sreću? Kad bi imali dozvolu za sreću da li bi onda, iako bi nekad bili nesigurni ipak nastavili vježbati sreću? Kad bi imali dozvolu za sreću što bi se sve promijenilo u vašem životu?

Želite li dozvolu za sreću? Tko izdaje dozvole za sreću? Ima li ograničen rok valjanosti? Dozvola za sreću se izdaje u vašoj glavi, štambilja vašim srcem, a rok valjanosti je neograničen sve dok znate da VI birate kakvim životom želite živjeti.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.