Zašto muškarci stalno gledaju u druge žene?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Mnoge žene pobjesne kada njihov partner pogleda u neku ljepoticu na ulici, ali muškarci otkrivaju da je ta ljubomora neosnovana.

Kada muškarac pogleda drugu djevojku, žena se osjeća ugroženo jer misli da je njen partner tada upoređuje s djevojkom koju je pogledao. Međutim, njegove misli su potpuno drugačije.

Bez obzira na to koliko je žena atraktivna i samouvjerena, kroz glavu će joj proći: On je gleda zato što je ona zgodnija i ljepša”. Nakon toga će to protumačiti kao da nije dovoljna svom partneru, a mučiće je i to da njen muškarac razmišlja o zgodnoj prolaznici i narednih dana.

Iako ponekad pomisle da je druga žena privlačnija od njihove partnerke, ipak im to nije važno. Samim tim što je izabrao vas, a ne ljepoticu koja je upravo prošla pored njega, znači da je posvećen vama. Uostalom, nije prestao da primijećuje lijepe stvari zbog toga što je u ozbiljnoj vezi.

Muškarci kažu da postoji još jedna stvar koju bi žene trebalo da znaju – to što pogledaju zgodnu djevojku koja prođe pored njih, ne znači da o njoj fantaziraju narednih pet dana. U najvećem broju slučajeva, “ispari” im iz glave istog momenta kada prođe.

Više vijesti