Zašto se budite uvijek u isto vrijeme?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ako se noću budite u isto vrijeme ili ne možete da zaspete, otkrijte pravi razlog i saznajte šta vam vaše tijelo poručuje.

Ako se budite između 23 sata i 1 sat

Ovo vrijeme povezano je sa žučnom bešikom. Ovaj organ razgrađuje masnoću koju ste tokom dana unijeli u organizam. Buđenje u ovo vrijeme znači da jedete pretešku i premasnu hranu i da je vrijeme da promijenite prehrambene navike.

Isto tako, buđenje u ovo vrijeme može da znači i da u sebi zadržavate negativne emocije poput gorčine, gnjeva i osuđivanja sebe i/ili drugih. Sopstvene ili tuđe greške drže vas budnima.

Ako se budite između 1 i 3 sata

U ovo vrijeme tijelo osvježava jetru koja je čistač našeg organizma. Buđenje u ovo doba noći može da znači da vam je jetra preopterećena i da radi pojačano. Tijelo vas upozorava da promijenite ishranu i smanjite unos alkohola.

Isto tako, buđenje u ovo vrijeme vezano je za negativne emocije pout ljutnje, gnjeva i krivice zbog čega se teško možete opustiti.

Ako se budite između 3 i 5 sati

Ovo doba povezano je sa plućima koja sakupljaju kiseonik, šalju ga u ostale organe i pripremaju tijelo za novi dan. U to vrijeme pluća se čiste. Ako se budite između tri i pet u toku noći, to može biti znak da su vam pluća preopterećena zagađenim vazduhom ili porokom poput cigareta, ali i teškom hranom.

Isto tako, buđenje u ovo vrijeme povezano je za osjećanja poput tuge i žaljenja što može da znači da vam se u životu dogodilo nešto negativno i depresivno, a što niste u potpunosti prihvatili ili riješili.

Ako se budite između 5 i 7 sati

Ovo vrijeme povezano je sa debelim crijevom koje se tada čisti i obnavlja. Ovaj proces veoma je važan za čitav organizam, a buđenje u ovo vrijeme može da znači da je tijelo dehidrirano i da mu fali vode.

Što se emocija tiče, buđenje između 5 i 7 sati ujutro povezano je s osjećanjima nestrpljenja, praznine i nesigurnosti. Isto tako, to može da znači da vam u životu fali promjena, kretanje i ulaganja u sebe.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.