ZDK: Počela sa radom Komisija za borbu protiv korupcije

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na četvrtoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Odlukom o imenovanju stalnih radnih tijela formirana je Komisija za borbu protiv korupcije koja će raditi u službi građana području Zeničko-dobojskog kantona.

Komisija za borbu protiv korupcije u ZDK održala je svoju prvu sjednicu na kojoj su dogovorene aktivnosti koje će se provoditi u mandatnom periodu od četiri godine, a poseban značaj je dat obavještavanju javnosti i građana o njenom postojanju i radu.

S tim u vezi članovi Komisije za borbu protiv korupcije u ZDK pozvali su sve građane na saradnju, a sve u cilju preventivnog djelovanja i sprječavanja korupcije i iniciranja ispitivanja i razmatranja slučajeva korupcije na području kantona.

Svi građani koji žele prijaviti korupciju to mogu učiniti pismeno putem pošte, e-mailom na adresu skupstina@zdk.ba ili lično predajom prijave na protokol Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, zgradi RMK Prometaa, u sjedištu Kantona.

Komisija će po vlastitom saznanju ili po podnesenim prijavama o uočenim i prijavljenim pojavama korupcije obavještavati nadležne organe za poduzimanje daljnjih aktivnosti.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.