ZDK: Posao dobilo 57 bivših boraca, ratnih vojnih invalida i djece poginulih

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona, u skladu s realiziranim Programom zapošljavanja boraca, ratnih vojnih invalida i djece šehida i poginulih boraca, danas je upriličilo dodjelu 57 ugovora aplikantima koji su kao podnositelji zahtjeva samostalno našli poslodavca i podnijeli zahtjev za poticajna sredstva.

Prijave na javni oglas imali su svi pripadnici boračkih udruženja koji imaju najmanje 24 mjeseca provedena u oružanim snagama i djeca poginulih ili ranjenih boraca.

– Ovo je prvi konkurs u Federaciji ovog tipa, a nadam se da će biti takvih konkursa još i u drugim kantonima, jer su tražili od nas na koji način smo mi to uradili – ističe ministar za boračka pitanja ZDK-a Fahrudin Čolaković. Koliko je značajan ovaj realizirani program najbolje govore podaci da na području Zeničko-dobojskog kantona ima oko 67.000 nezaposlenih osoba, a da od tog broja gotovo 12.000 je osoba iz boračke populacije različitih kategorija.

Ugovore za 57 novozaposlenih pripadnika boračke populacije uručili su premijer Vlade ZDK-a Miralem Galijašević i ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.