ZDK za poljoprivredne poticaje izdvojio dva miliona KM

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, usvojila Program utroška sredstava budžeta ZDK za poticaje u poljoprivredi za 2015. godinu, u iznosu od dva miliona KM.

U skladu sa raspoloživim sredstvima, mjere podrške u poljoprivredi iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu su usmjerene za animalnu proizvodnju u iznosu od 580.000 KM, podršku biljnoj proizvodnji (535.000 KM), podršku prerađivačima poljoprivrednih proizvoda (155.000 KM), podršku otkupljivačima poljoprivrednih proizvoda (147.000 KM), za kapitalna ulaganja (150.000 KM), podršku projektima iz poljoprivrede (306.000 KM), a u rezervi je planiran iznos od 127.000 KM.

Pravo na korištenje spomenutih sredstava ostvarivat će se prijavom na javni poziv, te ispunjavanjem općih i posebnih uslova usvojenih programom, kao i na osnovu uputstva o načinu poticanja poljoprivredne proizvodnje, koje će propisati Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.