Zuckerberg donira 
prvih 95 miliona dolara

Zuckerberg i supruga Priscilla Chan objavili su ovaj plan neposredno nakon rođenja kćeri Maxime prošle godine. Osnivač i vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg krenuo je u ostvarivanje svog filantropskog plana u sklopu kojeg za života namjerava darovati 99 posto svog bogatstva. Prema podacima američkih regulatora, najmanje 760 hiljada dionica Facebooka u vrijednosti većoj od 95 miliona dolara prodao je u petak preko svoje fondacije Chan Zuckerberg Initiative.

Tokom prve tri godine u planu je prodaja milijardu dolara vrijednih dionica godišnje. To je prva u nizu inicijativa koja bi njegovo bogatstvo trebala staviti u službu unapređenja svjetskog zdravlja, nauke i obrazovanja.

Zuckerberg i supruga Priscilla Chan objavili su ovaj plan neposredno nakon rođenja kćeri Maxime prošle godine. Kako su istakli, Fondacija, na koju je 99 posto dionica već prebačeno, usmjerena je na personalizirano učenje, liječenje bolesti i povezivanje ljudi.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.