da block

15-godišnjak na Facebooku napisao ‘Game over’ i ispalio metak u glavu!

da block

Game over – posljednja je poruka koju je prijateljima na Facebooku ostavio 15- godišnjak, rođen 9. aprila 1998. godine, učenik osmog razreda, nakon čega se upucao u glavu u štali pored porodične kuće rođaka u livanjskom selu Pothum.

Policija još ne isključuje mogućnost da se radilo o nesretnom slučaju, a njega su u lokvi krvi zatekli šokirani ukućani iz susjedstva, koji su htjeli preksinoć nahraniti piliće u štali.

Stravična slika

Očajni otac njegovog rođaka vršnjaka pozvao je policiju i Hitnu pomoć Doma zdravlja u Livnu, čija je doktorica mogla samo potvrditi smrt. Vidjeli su stravičan prizor maloljetnika koji je sam sebi ispalio metak u čelo iz automatske puške ‘kalašnjikov’, piše Večernji list.

To je, inače, bilo neko staro ratno trofejno oružje i nikome nije poznato kako ga je dječak pronašao u štali, gdje je godinama nedirnuto stajalo. Čak je bilo i zahrđalo.

Djeca su se blizini često igrala i vjerovatno ga je Jakov ranije bio pronašao. Kobnog dana je trebao ići na folklornu sekciju s rođakom, što su činili gotovo svake nedjelje, ali ga nije bilo u dogovoreno vrijeme.

Niko se, ama baš niko, nije nadao ovakvoj tragediji-prepričavali su ožalošćeni susjedi, spominjući da je prije ispaljenog hica bratu u Splitu poslao mobilnu SMS poruku: Volim te!

Neutješna porodica

‘Brat se oženio, radi i živi u Splitu, a i sestra mu u tom gradu studira. Roditelji su već godinama u Njemačkoj, a on je stanovao kod bake i djeda. Ne možemo ni zamisliti kako je sada njima. Nikom nisu jasni motivi i što se tačno događalo. Inače, radilo se o mirnom i poslušnom mladiću, govorili su uplakani susjedi.

U 21.40 sati PP Livno nazvao je mještanin sela Podhum. Kantonalna tužiteljica Nevenka Čorić i inspektori MUP-a HBK su napravili očevid, a tijelo smrtno stradalog je preveženo u mrtvačnicu Kantonalne bolnice Livno, gdje je obavljena obdukcija. Operativni rad u toku-navode iz policije.

Osim poruke prijateljima, na Jakovovu Facebook profilu mogle su se vidjeti uobičajne slike i izrazi koji se koriste u mladalačkom virtualnom svijetu.