16 polaznika Škole za vodiče Fondacije marljivo se sprema za finalni ispit

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Prije dvije nedjelje je počeo sada već redovni godišnji projekat Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, Škola za vodiče, koju ove godine pohađa ukupno 16 polaznika, uglavnom mladih ljudi i studenata iz Visokog, te Sarajeva i Kaknja. O projektu, te utiscima s prvih časova, razgovarali smo se Ajdinom Ahmetspahićem, koordinatorom za vodiče i volontere Fondacije.

– Ove godine u Školi za turističke vodiče Fondacije imamo ukupno 16 polaznika, koji će kroz 10 časova, koji se održavaju svake nedjelje, naučiti sve o projektu istraživanja Bosanskih piramida, ali ne samo informacije, već i specifični način prezentacije. Inače, naša vodička služba je poznata kao profesionalna, sa najboljim vodičima u regiji, tako da će i novi polaznici morati zadovoljiti određene kriterije, kako bi na finalnom ispitu pokazali u praksi naučeno i bili primljeni kao sezonski ili stalni vodiči Fondacije. – pojasnio nam je Ahmetspahić.

Polaznici će kroz 10 časova imati priliku da nauče mnogo toga o samom projektu, a jedanaesti čas koji je planiran za kraj aprila ujedno će biti i finalni ispit na kojem će stručna komisija Fondacije procijeniti ko je na zadovoljavajući način prošao obuku i osigurao svoje mjesto u vodičkoj službi.

– Ja sam jako zadovoljan ovogodišnjom ekipom, radi se o mladim i pametnim ljudima, željnim znanja i dokazivanja, tako da se nadam da ćemo na kraju obuke dobiti jednu finu brojku novih vodiča u Fondaciji. – istaknuo je na kraju Ahmetspahić.TOP VIJESTI

Više vijesti