Facebook i dalje tone, a do kada će ne znamo

Facebook izgleda kao da pokušava zaliječiti svoje rane na burzi na način da odbija prodati dionice kako bi platio ogroman porez te dopušta svojim zaposlenicima prodaju dionica i prije zadanog roka.

Ova gigantska društvena mreža treba platiti porez u iznosu od dvije milijarde dolara, međutim umjesto prodavanja dionica, Facebook će porez platiti postojećim novcem i kreditnim zaduživanjem.

Facebookov izvršni direktor Mark Zuckerberg obećao je da neće prodati niti jednu svoju dionicu u razdoblju od najmanje jedne godine. Facebookovi zaposlenici ne smiju prodavati svoje dionice do 14. decembra. Ipak, firma je objavila da će smjeti prodavati od 29. oktobra, nedugo nakon objave financijskih rezultata za treće tromjesečje, piše Daily Tech.

Bit će to velika radost za zaposlenike koji do sada nisu mogli zaraditi na dionicama. Prema podacima iz ove firme, na tržištu će se tako 29. listopada naći 234 miliona dionica koje posjeduju Facebookovi zaposlenici.

Ovaj potez očito je usmjeren prema umirivanju nervoznih investitora i vlastitih zaposlenika koji su već prilično zabrinuti zbog pada cijene FB dionica.

Cijena Facebookovih dionica u utorak je na Nasdaqovoj burzi dosegnula najnižu razinu dosada – 17,55 dolara. U IPO-u je cijena dionice bila određena na 38 dolara, iako se svojevremeno u prvim minutama od početka otvaranja burze ovom dionicom trgovalo po cijenama i većim od 40 dolara.

Tržišna kapitalizacija Facebooka od 100 milijardi dolara za samo nekoliko mjeseci istopila se na 39,8 milijardi dolara.

(VisokoIN)

Vezani članci

Poznato zbog čega vam je ovih dana usporen YouTube

Visokoin.com

Telemach BH donosi nove brzine interneta u EON paketima

Visokoin.com

Instagram najavio nekoliko zanimljivih novosti, evo što su sve pripremili

Visokoin.com

Google uvodi FLoC za praćenje korisnika

Visokoin.com

Google otkriva kako se ponašamo u drugom valu epidemije i koji su nam prioriteti

Visokoin.com

Instagram na sudu: Ilegalno su prikupljali biometrijske podatke korisnika?

Visokoin.com