400.000 KM za privredno društvo Antesil iz Visokog

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada FBiH donijela je Odluku o davanju prethodne saglasnosti za izmjenu rješenja o dodjeli dijela sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije.

Ovom odlukom 400.000 KM bit će dodijeljeno privrednom društvu Antesil d.o.o. Visoko u okviru programa kreditiranja pod povoljnim uslovima privrednih društava u poplavljenim područjima.

Naime, ovo privredno društvo već je izvršilo ulaganja u investiciju za koju je ranije tražilo kreditna sredstva, a temeljem prethodnih odluka i programa Vlade FBiH i ovog ministarstva energije kojima se određena budžetska sredstva usmjerevaju za pomoć privrednim društvima u poplavljenim područjima.

Prema izmijenjenom rješenju odobrena kreditna sredstva bit će usmjerena za refinansiranje izvršenih ulaganja, proširenje postojećih i izgradnju novih proizvodnih, skladišnih i poslovnih objekata ovog privrednog društva, saopćenio je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.