SDA: Nećemo učestvovati u novoj Vladi RS-a

Stranka demokratske akcije (SDA) saopćila je da neće učestvovati u novoj Vladi Republike Srpske zbog neprihvatanja kandidature Dževada Mahmutovića za ministra trgovine i turizma RS-a.

SDA je ocijenila da je odbijanje Mahmutovićeve kandidature “uvreda za sve bh. patriote, a posebno povratnike u Republici Srpskoj”.

Ova stranka ističe da je nerazumljivo da politički vrh Republike Srpske i dio javnosti ne prihvataju Mahmutovića, koji je povratnik i želi sa komšijama Srbima “zajedno živjeti i graditi bolju budućnost za sve građane”.

Kandidatura Mahmutovića za ministra u novoj Vladi RS izazvala je nezadovoljstvo u RS-u, budući da je nosilac ratnog priznanja.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je ranije da u novoj vladi ovog entiteta nema mjesta za ljude sa bilo kakvim teretom na leđima, a pogotovo ne onim iz rata.

“Hoće li ili neće SDA prihvatiti uslove koji su jasni i ispod kojih ne idemo, to je njihova odluka. Ako insistiraju na nekom imenu za koje mi jasno kažemo ne, onda znači da neće”, rekao je Dodik.

Vezani članci

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

Visokoin.com

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com