da block

SDA: Nećemo učestvovati u novoj Vladi RS-a

da block

Stranka demokratske akcije (SDA) saopćila je da neće učestvovati u novoj Vladi Republike Srpske zbog neprihvatanja kandidature Dževada Mahmutovića za ministra trgovine i turizma RS-a.

SDA je ocijenila da je odbijanje Mahmutovićeve kandidature “uvreda za sve bh. patriote, a posebno povratnike u Republici Srpskoj”.

Ova stranka ističe da je nerazumljivo da politički vrh Republike Srpske i dio javnosti ne prihvataju Mahmutovića, koji je povratnik i želi sa komšijama Srbima “zajedno živjeti i graditi bolju budućnost za sve građane”.

Kandidatura Mahmutovića za ministra u novoj Vladi RS izazvala je nezadovoljstvo u RS-u, budući da je nosilac ratnog priznanja.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je ranije da u novoj vladi ovog entiteta nema mjesta za ljude sa bilo kakvim teretom na leđima, a pogotovo ne onim iz rata.

“Hoće li ili neće SDA prihvatiti uslove koji su jasni i ispod kojih ne idemo, to je njihova odluka. Ako insistiraju na nekom imenu za koje mi jasno kažemo ne, onda znači da neće”, rekao je Dodik.