5 trikova uz koje će tanke usne izgledati sočno

Ako tanke usne želite pretvoriti u pune, za to vam nisu potrebni estetski zahvati nego samo malo spretnosti u nanošenju šminke i pravilna njega

1. Izbjegavajte bogate tamne nijanse ruževa.

Naime, one neće stvoriti iluziju punih usana. To ćete najlakše postići s nude i nježnim ružičastim nijansama. Olovkom u neutralnoj nijansi prvo lagano iscrtajte usne tik izvan njihove prirodne linije i onda ih ispunite istom olovkom. Zatim nanesite kremasti ruž u sličnoj nijansi.

2. Strateški upotrebljavajte sjajilo.

Nemojte ga nanositi na čitave usne. Umjesto toga stavljajte ga samo na centar donje i gornje usne. Na taj način sjajilo će reflektovati svjetlost i usnama dati 3D efekt. Za stopostotni učinak stavite malo highlightera na Kupidov luk (usjek iznad gornje usne).

3. Birajte upečatljiv make-up za oči.

Smokey eye, dugačke umjetne trepavice, pune obrve – sve će ovo staviti naglasak na vaše oči, preusmjeriti pažnju na njih i sjajno izgledati uz neutralne tonove na usnama.

4. Hidratizujte usne.

Prirodno tanke usne izgledaće još tanje ako su suhe. Stoga ih hidratizujte uz pomoć balzama, ali takođe pripazite na redovan unos vode kako biste organizam održali svježim.

5. Zaštitite ih od sunca.

Poznato je da su UV zraci jako štetni. Uništavaju kolagen zbog čega se usne stanjuju pa će prirodno tanke usne izgledati još tanje. Zato upotrebljavajte balzam sa zaštitom od sunčevih zraka.