A-SDA Visoko: Rad OŠ civilne zaštite Visoko je farsa

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Stranka demokratske aktivnosti A-SDA Općinska organizacija Visoko, rad Opštinskog štaba civilne zaštite (OŠ CZ) u proteklih šest dana smatra najobičnijom farsom i pokušajem “pranja” savjesti, ukoliko je i uopšte imaju, te sramnim pokušajem skidanja odgovornosti sa izvršne vlasti Općine Visoko od prethodno izvršenih nezakonitih radnji koje su se odnosile na odabir Izvođača zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva, a čija su žrtva i kolaterarna šteta bili stanovnici vangradskih područja naše općine.

Već šesti dan gledamo na našoj lokalnoj televiziji (TV Visoko) kako OŠ CZ zajedno sa izvršnom vlasti Općine Visoko i Izvođačem radova, najblaže kazano, obmanjuje javnost općine Visoko iznošenjem niza neistina o zimskom održavanju puteva, prohodnosti puteva i zadovoljavajućem stanju na području naše općine.
Da su njihovi izvještaji gnusne neistine i podvale, građani općine Visoko su se mogli uvjeriti upravo prilozima koje je emitovala naša lokalna televizija u emisiji “Snježna patrola” koja je snimana u okolnim selima naše općine.

U neistine i netačno informiranje javnosti mogla se uvjeriti i većina stanovništva općine Visoko koja je preživljavala samo na njima znan način proteklih šest dana na području naše općine.
Ovim putem želimo da se posebno zahvalimo našoj lokalnoj televiziji koja je na jedan veoma korektan i profesionalan način sačinila cjelokupnu informaciju o stanju rada na zimskom održavanju lokalnih puteva na području naše općine i o tome informirala javnost.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.