Addiko banka pozdravlja odgovoran pristup Vlade FBIH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Addiko banka pozdravlja odgovoran pristup Vlade FBIH rješavanju problema zaduženja sa valutnom klauzulom u CHF. Vlada FBIH je prepoznala da predloženi zakon nije adekvatno rješenje situacije sa CHF kreditima, dajući negativno mišljenje o prijedlogu zakonu, te predložila moguća rješenja ovog problema.

Banka je od prošle godine, dolaskom novog vlasnika, intenzivirala rješavanje ovog naslijeđenog problema, te korisnicima CHF kredita ponudila konverziju duga uz otpis 30% ili 50% duga, uz dodatne olakšice. Ova ponuda je naišla na dobar prijem kod klijenata, te je sa krajem maja preostalo još nešto više od 900 klijenata koji imaju CHF kredit.

Banka dijeli mišljenje Vlade FBIH, ali i drugih relevantnih institucija u BiH, da se ovo pitanje riješi dogovorom. Otvoreni smo za dogovor i pozivamo i ove preostale klijente na dijalog i sporazumno rješavanje problema.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.