da block

Adin Hasić (DJ TED) osvojio 2. mjesto na takmičenju Sol Azur i Buena Vista!

da block

Svaki dan u našem gradu postoji tema o kojoj se priča.Bila to estradna zvijezda koja nastupa u nekoj od naših diskoteka,ili rukometna ili nogometna utakmica,nije ni bitno.Bitno je da ljudi uvijek nađu temu o kojoj će da komentarišu uz popodnevnu kaficu u ljetnim baštama.

I zato,ne samo danas,nego i narednih dana,želim da pričamo samo o lijepim stvarima. O mladosti Visokog koja napreduje,o mladim ljudima koji postižu velike rezultate zahvljajući onome što rade,ponekad i zahvaljujući potpori naše Općine.Želim da ljudima pokažemo da smo mali grad sa mnogo potencijala i da možemo ovim pozitivnim primjerima da skinemo crni plašt koji se na Visokom drži već duže vrijeme.

Za uspjeh treba mnogo truda,rada,mnogo odricanja,naravno,potrebno je i mnogo novca.To ide lakše ako poznajete nekog ministra,ili vijećnika,ili nekoga ko bi vam mogao pružiti ‘moralnu’ podršku.A kada to nemate,onda je sve što postignete samo vaše, onda se o tome treba pričati.

Treba se pričati o jednom momku koji je postigao nešto veliko , koji je uprkos obavezama vezanih za faklutet i uprkos tome što živi u malom mjestu,uspio da se probije u svijet velikih DJ-eva i da ostvari jedan dio svog sna.

Kada se u porodici Hasić, 23.2.1994.godine rodio mali dječak,niko nije ni mogao naslutiti da će upravo taj dječak, ove godine da putovati u Španiju kao DJ koji pušta muziku u Loret de Maru. Niko nije mogao ni zamisliti da se u njemu krije ogroman talenat i da će upravo on biti momak koji će muziku predstavljati na potpuno drugačiji način.

Od malih nogu, Adin je provodio veći dio svog vremena trenirajući karate. Isprva mu je to bila velika ljubav,ali kako je rastao,ipak je otkrio jednu mnogo veću ljubav : Ljubav prema muzici.

Adinov brat Dženan (Dj Djenno) se također bavi istim poslom, i vjerovatno je to imalo veliki uticaj i na Adina.Uz pomoć svoje porodice i par prijatelja,Adin se posvetio mikseti i stvarao čuda. Prvo za svoju dušu,a poslije je slao mix tape-ove svojim prijateljima,koji su talenat prepoznali.

Nakon nekoliko godina,bio je spreman da pokaže svijetu da on može mnogo toga i da želi da uspije.
I uspio je.

Adin Hasić ,poznatiji pod nadimkom DJ TED, je 24.4. 2013.godine , osvojio drugo mjesto na konkursu za DJ-eve koji su raspisali Buena Vista i Sol Azur. Adin je time osvojio nastup u klubu “Tropics” u Ljoret de Maru u Španiji , plus gratis putovanje “Krstarenje Mediteranom 11 dana” i poklon paket sponzora.

Ovo je prvo Adinovo ostvarenje koje je vrijedno spomena,a nadamo se da ćeš ih biti još mnogo.Adinu želimo mnogo sreće i još mnogo osvojenih nagrada , a našim Visočanima želim da malo otvore oči i da vide koliko potencijala leži ne samo u njemu,nego i u mnogim drugim djevojakama i momcima.

(VisokoIN/Enisa Bučuk)