da block

Adisa Tufo: Pružajući ruke jedna drugoj možemo učiniti Balkan boljim mjestom za život

da block

Simbolično, na Međunarodni dan žena u Zagrebu je, sada već tradicionalno, održan Kongres poduzetnica 2018 Hrvatske i regiona, a u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

City Centar Plaza okupio je preko 500 žena sa cijeloga Balkana i šire, a gošće su imale priliku slušati uspješne poduzetnice, poduzetnike i predstavnike vlada i organizacija iz skoro cijele Evrope.

Kako je u samom uvodu organizatorica i direktorica Virtuelnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić istakla cilj je umrežiti, upoznati i zbližiti uspješne žene, biznise i pozitivne priče. «Osmi mart je idealna prilika kojom ćemo promovisati žene koje utječu na promjene u mjestima iz kojih dolaze.»

Tako je i ove godine bogat program Kongresa gošćama ponudio predavanja poduzetnika i poduzetnica iz različitih sfera djelovanja, različitih tema, kao i poduzetnički sajam na kojem su se predstavile mnoge hrvatske županije, ali i promovisali različiti poduzetnici.

Među poduzetnicima našla se gđa Marie.Luise Dott, zastupnica vladajućeg CDU-a u njemačkom Bundestagu, srbijanska poduzetnica Biljana Plaćnić, hrvatske poduzetnice Jasmina Bilać i Mirsada Kudrić, te vlasnik i direktor kompanije iz Zagreba Siniša Prugovečki.

Veliku pozornost prisutnih i jako pozitivne emocije izazvala je uspješna bosanskohercegovačka poduzetnica Adisa Tufo, koja je odgovarajući na temu «Kako uspjeti u poduzetništu» istakla manjak podrške sa kojom se suočila tokom svog rada, ali i uspjeh koji je ostvarila suočavajući se sa problemima i vjerujući u sebe. «Željela sam naprijed, željela sam da uspijem i znala sam da mogu i znala sam kako», ističe Tufo na Kongresu. Probleme je posmatrala kao lekcije, a stalnim obrazovanjem i radom na sebi ostvarila je zavidne poslovne i privatne rezultate.

Danas, gđa. Adisa Tufo svojim radom i društvenim angažmanom utječe na pozitivne promjene u društvu, a u svom obraćanju Zagrebu i regionu poziva sve žene da pruže ruke jedna drugoj, da zajedništvom, ljubavlju, pozitivnom energijom učine Balkan boljim mjestom za život. «Samo na ovaj načim zaustavit ćemo odlazak naše djece sa ovih prostora.», zaključuje bh. predavačica na Kongresu.