Adnan Balta: Spremni smo se vratiti na pobjednički kolosjek

Rukometaš sarajevske Bosne Adnan Balta uvjeren je da će se njegova ekipa vratiti na pobjednički kolosjek nakon dva vezana poraza u Premijer ligi BiH te da će slaviti pobjedu u narednom kolu nad Zrinjskim.

Balta je razočaran zbog poraza od Vogošće i Sloge, koji su uslijedili nakon tri pobjede na startu drugog dijela prvenstva. No, siguran je da će Bosna već u narednom kolu da osvoji nova tri boda protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

– Poraze koje smo doživjeli protiv Vogošće i Sloge su malo poljuljali naše samopouzdanje, ali mislim da smo iz njih naučili dosta toga i da smo spremni da se vratimo na pobjednički put. Utakmica protiv Zrinjskog će biti izuzetno teška, budući da je to naš direktni konkurent u borbi za opstanak i sigurno dolaze u Sarajevo sa željom da dođu do punog plijena. Ipak, mislim da ako ponovimo našu igru iz prva tri kola, bodovi će ostati u Sarajevu. Smatram da smo u ovom trenutku, ne potcjenjujući ekipu Zrinjskog, ipak bolji sastav i da smo favoriti u ovom duelu – kazao je srednji bek Bosne, koji je ekipu pojačao u zimskom prelaznom roku.

Utakmica između Bosne i Zrinjskog igra se u subotu od 20 sati u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu.

Unesite komentar