da block

Adolfa Hitler bio je gej i uzimao ženske hormone?

da block

Na jučerašnji dan 1889. godine rođen je Adolf Hitler, čovjek zbog kojeg je cijeli svijet ušao u rat i koji je naredio smrt više od šest miliona ljudi. O njegovom privatnom životu postoje mnoge teorije: preispituje se njegovo zdravstveno stanje, eventualna dijagnoza psihičke bolesti, ali i upitna seksualna orijentacija.

Spavaća soba

U zabilješkama američke vojske navodi se da je diktator imao homoseksualne sklonosti te da nije spavao s Evom Braun u sobi i da je čak uzimao više vrste lijekova, a među njima i ženske hormone.

Herman Merl, bečki ljekar i vojni istražitelj, napisao je, očito u žurbi, nakon intervjua s Hitlerovim osobnim ljekarima “homoseksualac” u polje gdje se upisuje seksualna orijentacija. Uz to dodaje “Eva Braun – posebna spavaća soba”, prije nego što je napisao “ženski hormoni, više od 50.000 injekcija”.

Bilješke će ići na aukciju u vodeću kuću koja se bavi historijskim predmetima “Alexander Historical Auctions” iz Merilenda. Na aukciji će također biti ponuđeni predmeti iz Trećeg rajha, uključujući i set za čaj iz Hitlerovog planinskog doma i dnevnike Jozefa Mengelea (Josef). U jednoj od proteklih aukcija kuće “Alexander” nalazili su se i spisi u kojima stoji da je konzumirao spermu bika, da podigne razinu testosterona.

Prodaja bilježnica

Predsjednik “Alexandera” Bil Panagopulous (Bill) izjavio je da će na prodaju biti pet bilježnica, a cijena koju očekuju varira između 5.000 i 7.000 dolara.

Histeričan megaloman

Merl tvrdi da je Hitler bio “histeričan megaloman” i bolovao je od neobičnih bolesti. Morao je uzimati lijekove da smiri konstantno ispuštanje vjetrova, a nagađa se da je bolovao i od Parkinsonove bolesti.

Razne metode

Dokaz tvrdnji da su ljekari na Hitleru isprobavali razne eksperimentalne metode je i bilješka o ženskim hormonima koji se mogu koristiti za razne bolesti. Isto tako mogu biti opasni po život i utječu na seksualnu sposobnost.

(VisokoIN)