ADRENALINSKI PARK U LUKAMA

Dobra je stvar što mlada raja umjesto droge bira zdrave aktivnosti na vratilu ili nekoj drugoj spravi za vježbanje. Adrenalinski park u Lukama zvuči većini komšiluka kao nepoznanica. Ipak dvadesetak mladića i djevojaka počelo je sa jednom mini verzijom mjesta za vježbanje koje bi u startu imalo jedno vratilo u parku sa klupama, klackalicama, ljuljačkama…

Nije lako nagovoriti komšiluk, jer starije osobe naročito, ne prihvataju novitete mladića željnih snage mimo teretane. Tako su početni radovi urađeni, ali se čeka dozvola od predsjednika MZ Luke kome su dostavljene skice.

Dobra je stvar što mlada raja umjesto droge bira zdrave aktivnosti na vratilu ili nekoj drugoj spravi za vježbanje. Komšiluk osim davanja zelenog svjetla za nastavak izgradnje, treba da se uključi u bolje čišćenje zelenih površina jer su prekrivene smećem iz kontejnera koji su prepuni. Psi lutalice to za sekundu raznesu i ručaju na zelenoj površini.

Obzirom da lampion kraj C-1 zgrade opet ne radi, a Prevent smrdi li smrdi, taj donji kraj najbliži Ozrakovićima noću postaje neugodan za prolaz i disanje. Na snimku niste mogli osjetiti smrad, ali blago rečeno opet zagađivači pretjeruju. Nikad me nisu ubijedili da to što smrdi nije kancerogeno na duže staze, ali šta je tu je. Siguran sam da bi ta omladina i entuzijasti odradili i ekološki dio, samo da dobiju podršku za svoj adrenalinski park koji neće biti ko na fotografiji, ali ako neko prepozna kvalitet, možda se i napravi nešto slično, što je bilo planirano na Ravnama. Momci samo naprijed. Tiha voda brijegove valja. Nije ni sav komšiluk toliko tersali. Upornost bi se ovaj put mogla isplatiti.

(VisokoIN/Siniša Subotić)

Vezani članci

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

PROMOVISANA MONOGRAFIJA “VISOKO I OKOLINA KROZ HISTORIJU II – OSMANSKI PERIOD”

VISOKOIN.COM

Tradicionalni rafting Eko-Vikinga i otkrivanje spomen ploče Adnanu Džafiću

VISOKOIN.COM

Ekipa “Bosanskog viteza” uputila čestitku povodom Dana državnosti BiH

VISOKOIN.COM

Tarik Halilović: Opozicija je ujedinjena, građani Visokog moraju biti na prvom mjestu inače Statut neće proći

VISOKOIN.COM

Jasmin Sirčo: Arhitektura je uvijek odraz društva i konteksta iz kojeg dolazi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar