AFERA SNIMAK Nikšić zakazao sjednicu Komisije za nadzor nad radom OSA-e 29. septembra

Kao što je nedavno i obećao Nermin Nikšić, lider SDP-a i predsjedavajući Komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije zakazao je sjednicu iste.

Kako je potvrdio za Patriju sjednicu je zakazao za srijedu 29. septembra.
Kako je najavljeno komisija je zakazana zbog audiosnimka razgovora direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA) Osmana Mehmedagića sa glavnom tužiteljicom Tužilaštva BiH Gordanom Tadić, koji je objavio portal “Avaza“.

– Ne znam postoji li nešto što bi bilo koga u ovoj zemlji moglo iznenaditi kad je u pitanju aktuelna vlast i način na koji oni kroz poluge vlasti pokušavaju kontrolirati pravosuđe, medije, opoziciju. Ne postoji zemlja u svijetu, niti pravni sistem u kome bi za državnog tužioca bila nedostupna diploma visokog državnog funkcionera koji je na osnovu te diplome dobio funkciju. I kada mislite da nema dalje onda vidite da može i da ima još gore – kazao je ranije Nikšić.

Prema njegovim riječima, i kada mislite da nema nema dalje,” onda saznate kako direktor OSA ode i ucjenjuje glavnu državnu tužiteljicu i njenu kolegicu šeficu odjela, prijeti kako će se braniti od istrage tako što će objavljivati kompromitirajuće podatke o tužiocima do kojih je došao preko službe”

Zabrinjava i činjenica da Tadić i njena saradnica nisu prijavile ovaj događaj.

Pitanje je, pak, može li Komisija ispuniti uslove za zasjedanje, jer u dva prethodna puta prošle godine predstavnici HDZ-a iz oba doma Parlamentarne skupštine BiH nisu prisustvovali sjednici.

Unesite komentar