Agrokor u BIH najkritičniji, Šarović od Ramljaka očekuje detalje

Povjerenik hrvatske Vlade za Agrokor Ante Ramljak večeras stiže u BiH. Planirani su sastanci sa upravom kćerki firmi, a sutra i sastanak sa predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem.

Gotovo dva mjeseca od prvog dolaska u Sarajevo, Ante Ramljak trebao bi predstaviti planove Agrokora za Konzum i druge kćerke firme u Bosni i Hercegovini.

“Moj put u Sarajevo ima veze sa situacijom u BiH, sa poslovanjem u BiH koje je to sam više puta naglasio možda jedno od najkritičnijih u ovom trenutku i to je sad moj prioritet i fokus”, kaže Anto Ramljak, povjerenik Vlade Hrvatske za Agrokor.

Povjerenik hrvatske Vlade će se sastati sa predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem. Ministar Mirko Šarović nema detalje o sastanku, ali su njegova očekivanja jasna.

“Od gospodina Ramljaka i danas i sutra i bilo koji dan kada bude dolazio u BiH očekuje se da iznese više detalja o planu koji se priprema u okviru Agrokora, a tiče se i zaposlenih, tiče se i Konzuma, tiče se i dobavljača, a posebno se tiče projekta oko rebrendiranja odnosno povratka Mercatora u BiH”. navodi Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Veliko K u BiH trebao bi zamijeniti znak Mercatora. Da li će biti zatvaranja prodavnica i otpuštanja radnika za sada nema odgovora, no u Hrvatskoj sigurno hoće.

” Koliko je to trgovina? Računajte da će biti od 80 do 100 prodavaonica”, riječi su Slavka Lendića, predsjednik Uprave Konzuma u Hrvatskoj.

Za iduću sedmicu najavljen je i sastanak uprave Konzuma sa sindikatom u BiH, kada bi stvari trebale biti jasnije. Konkretne korake očekuju i dobavljači kojima kćerke firme u BiH duguju oko 130 miliona maraka.

Vezani članci

Ovo je pritisak na Gordanu Tadić zbog rada na predmetima ‘Memić’ i ‘Dragičević, nekoga boli njen rad…’

Visokoin.com

PALA ODLUKA: Predstavnici iz RS neće učestvovati u radu zajedničkih institucija u BiH

Visokoin.com

Tri godine nakon incidenta nije poznato ko je napao Oružane snage BiH u Čapljini

Visokoin.com

Dodikova igra gubitničkom kartom

Visokoin.com

Federalni inspektor fizički napadnut u Neumu, napadač priveden

VISOKOIN.COM

Inzko: Savjest mi nalaže da nemam pravo okončati svoj mandat dok se veličaju osuđeni ratni zločinci

VISOKOIN.COM