Agrokor u BIH najkritičniji, Šarović od Ramljaka očekuje detalje

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Povjerenik hrvatske Vlade za Agrokor Ante Ramljak večeras stiže u BiH. Planirani su sastanci sa upravom kćerki firmi, a sutra i sastanak sa predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem.

Gotovo dva mjeseca od prvog dolaska u Sarajevo, Ante Ramljak trebao bi predstaviti planove Agrokora za Konzum i druge kćerke firme u Bosni i Hercegovini.

“Moj put u Sarajevo ima veze sa situacijom u BiH, sa poslovanjem u BiH koje je to sam više puta naglasio možda jedno od najkritičnijih u ovom trenutku i to je sad moj prioritet i fokus”, kaže Anto Ramljak, povjerenik Vlade Hrvatske za Agrokor.

Povjerenik hrvatske Vlade će se sastati sa predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem. Ministar Mirko Šarović nema detalje o sastanku, ali su njegova očekivanja jasna.

“Od gospodina Ramljaka i danas i sutra i bilo koji dan kada bude dolazio u BiH očekuje se da iznese više detalja o planu koji se priprema u okviru Agrokora, a tiče se i zaposlenih, tiče se i Konzuma, tiče se i dobavljača, a posebno se tiče projekta oko rebrendiranja odnosno povratka Mercatora u BiH”. navodi Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Veliko K u BiH trebao bi zamijeniti znak Mercatora. Da li će biti zatvaranja prodavnica i otpuštanja radnika za sada nema odgovora, no u Hrvatskoj sigurno hoće.

” Koliko je to trgovina? Računajte da će biti od 80 do 100 prodavaonica”, riječi su Slavka Lendića, predsjednik Uprave Konzuma u Hrvatskoj.

Za iduću sedmicu najavljen je i sastanak uprave Konzuma sa sindikatom u BiH, kada bi stvari trebale biti jasnije. Konkretne korake očekuju i dobavljači kojima kćerke firme u BiH duguju oko 130 miliona maraka.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.