Ajla Oruč, preživjela učesnica stravične nesreće na autoputu A-1, se probudila iz kome

Preživjela učesnica stravične nesreće na autoputu A-1 kod Sarajeva Ajla Oruč, sestra 17-godišnje Lejle koja je tragično stradala, probudila se iz kome. Kako nam je potvrđeno, 18-godišnja Ajla je svjesna i komunikativa a ljekari su utvrdili da je stabilnih vitalnih parametara.

U nesreći koja se desila 29. juna kada je BMW skrenuo s puta u mjestu Butile na autoputu A-1 te se zabio u metalni stub i zaštitnu ogradu, Ajla je zadobila višestruke teške tjelesne povrede opasne po život.

Na sreću, 18-godišnjakinja je preživjela i zadržana je na liječnju na Klinici na anesteziju i reanimaciju KCUS-a.

Pored Ajline sestre Lejle, u nesreći koja je šokirala bh. javnost poginule su i 18-godišnja Ajla Ibrica i 17-godišnja Nađa Neradin.

Vozač BMW-a Almir Ejubović, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule tri djevojke, zadobio je frakturu pršljena lumbalnog dijela kičme i frakturu nosne kosti. On je prije nekoliko dana otpušten iz bolnice te mu je predložen jednomjesečni pritvor.

Podsjećamo, Ejubovića se sumnjiči za krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom za više osoba. Policijski uviđaj potvrdio je kako je uzrok nesreće, prema svim okolnostima, bila velika brzina neprilagođena uvjetima na putu.