Akcija prikupljanja namirnica, higijenskih potrepština i odjeće za socijalno-ugroženo stanovništvo općine Visoko

Povodom obilježavanja Sedmice Crvenog križa od 08.05-15.05.2016. održava se akcija prikupljanja namirnica, higijenskih potrepština i odjeće za socijalno-ugroženo stanovništvo općine Visoko pod motom „Svuda za sve!“.

Dana 11.05.2016.godine u Tržnim centrima Bingo 1 i 2, volonteri Crvenog križa općine Visoko: Aiša Omanović, Đejlan Bajtarević, Bejana Ohran, Behija Pinjić, Zerina Mehmedagić, Omer Mešinović, Vahida Ahmić, Hajrić Merima, Naida Durić, Haris Mujagić i Enida Mostić su prikupljali namirnice i higijenske potrepštine.

akcija-bingo3

Brojni građani su se odazvali ovoj akciji i prikupljena je značajna količina namirnica koja će se ubuduće podijeliti socijalno-ugroženom stanovništvu naše općine.

Zbog školskih obaveza naših volontera, akcija prikupljanja će se obavljati u narednim danima u terminu od 08:00-15:00h, u prostorijama Crvenog križa općine Visoko, na Sebilju, Ul.Kadića 2, a ne u TC Bingo.

Molimo svo građanstvo koje je u mogućnosti, da se u što većem broju odazove ovoj akciji, jer pomoć našem stanovništvu je potrebnija više nego što mislite!

Pridružit se humanosti! Svuda za sve!

akcija-bingo2