Akciju italijanske policije pomažu BiH, Kosovo, Hrvatska i Albanija, otkriveno 700 kilograma droge

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Policija Kosova u ponedjeljak je, u saradnji sa EULEX-ovom Jedinicoma za istragu organizovanog kriminala, sprovela tri operacije pretresa na Kosovu. Tom prilikom zaplenjena je određena količina oružja, navodi se u zajedničkom saopštenju Kosovske policije i EULEX-a.

Kako javlja dopisnik Anadolu Agency (AA) iz Prištine, pretresi su izvršeni u sklopu šire operacije koja je juče sprovedena u Italiji, a u vezi sa trgovinom drogom. Italijanska policija je pokrenula realizaciju 71 naloga za hapšenje i 117 pretresa u saradnji sa organima reda u Albaniji, na Kosovu, u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Austriji.

Nakon raskrinkavanja međunarodnog lanca, preko kojeg je u Italiju kroz Balkan uvožena droga, zaplenjeno je više od 700 kilograma droge.

U sklopu ove opširne međunarodne operacije Uprava Policije Kosova za istragu trgovine drogom i EULEX-ova Jedinica za istragu organizovanog kriminala zaplenile su tokom kućnih pretresa izvršenih na Kosovu jednu AK 47, jedan škorpion i jedan pištolj, uz pripadajuću municiju.

Na međunarodnoj konferenciji za štampu održanoj u L’Aquila, Italija, Alan Edwards, šef Jedinica za istragu organizovanog kriminala izjavio je da „operacija sprovedena u Evropi pokazuje kako se organi reda, kada sarađuju, mogu uspešno boriti protiv kriminala i učiniti Evropu bezbednijim mestom za svoju zajednicu ”.

Jedan zvaničnik Policije Kosova, koji je učestvovao na konferenciji, izjavio je da je Policija Kosova spremna da se uključi u blisku saradnju sa EULEX policijom u borbi protiv transnacionalnih organizovanih kriminalnih grupa.

Najefikasnija strategija je borba protiv organizovanog kriminala, ne samo na Kosovu, veći u zemljama porekla, tranzita i destinacije.

(VisokoIN/AA)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.