-1.5 C
Visoko
26. Januara 2022.

“Ako Bogićević prihvati kandidaturu, vijećnici SDA će glasati za njega”

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je da će, ako se Bogić Bogićević predomisli i prihvati kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva, vijećnici SDA će glasati za njega, a zatim će mu dati svu potrebnu podršku kako bi napravio uspjeh na poziciji gradonačelnika Sarajeva.

“Skaka je bio uspješan gradonačelnik, iza njega će ostati niz dobro osmišljenih i kvalitetno dovršenih projekata. Ne vidim razlog i potrebu da ga Dino Konaković vrijeđa i proziva. Nije Skaka kriv što je došlo do nesloge i odustajanja od podrške sinu Kemala Ademovića unutar ‘Četvorke’. Nažalost, sva politika stranaka ‘Četvorke’, a od jučer ‘Trojke’, je konflikt, svađa, optužbe i spinovanja. U posljednje vrijeme se svađaju međusobom, i ta njihova svađa je upropastila šansu da dobijemo dva dobra gradonačelnika, Guzina u Mostaru i Bogićevića u Sarajevu. U svakom slučaju, ako se Bogić Bogićević predomisli, i prihvati kandidaturu, vijećnici SDA će glasati za njega, a zatim ćemo mu dati svu potrebnu podršku kako bi napravio uspjeh na poziciji gradonačelnika Sarajeva”, kazao je Izetbegović u intervjuu za Faktor.

Kako je kazao, predstavnici CIK-a će biti uključeni u rad Interresorne grupe koja treba raditi na izmjenama Izbornog zakona BiH i na tome će insistirati članovi SDA koji ulaze u sastav ove grupe.

Po meni je bilo jako bitno uključiti i predstavnike opozicije u rad grupe, ali nije bilo spremnosti polovine članova Zajedničkog kolegija Parlamentarne skupštine BiH za to. Odluke se u Zajedničkom kolegiju donose konsenzusom”.

Dodiku je poručio “neka se ne brine za Bošnjake i one koji ih predstavljaju”.

“Ne trebaju Bošnjacima njegovi komplimenti, niti lažna zabrinutost. Bošnjački rukovodioci ne nose stigmu zločina i genocida kakvu je srpsko rukovodstvo stavilo na vrat cijelom srpskom narodu, ne nalaze se na ‘crnim listama’ State Departmenta, ne odlikuju ratne zločince, dijelovi BiH u kojima SDA i bošnjačko rukovodstvo imaju presudan utjecaj su ekonomski i životnim standardom bitno bolji od Republike Srpske. Samo Sarajevo prikupi više PDV-a od cijele RS. Nesretan je narod čiji su penzioneri gladni, a rukovodstvo enormno bogato”, naveo je Izetbegović.

Unesite komentar