Ako vam je želja za partnerom veća, da li su kriteriji niži?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Muškarci koji su u potrazi za seksom svaku ženu posmatraju kao potencijalnu partnerku, a što im je želja za seksom veća to su manje izbriljivi. Žene pak, najčešće privlače dominatni i atraktivni muškarci te su, za razliku od muškaraca malo izbirljivije, tvrde psiholozi u novom istraživanju.

Što više žene žude za seksom, to su im standardi veći pri odabiru partnera. To je u potpunoj suprotnosti sa rezultatima istraživanja muškaraca, koji što više žele seks smanjuju svoje standarde, tvrde naučnici sa Univerziteta Bar Ilan u Izraelu.

Muškarci su u potrazi za seksom u toj fazi gotovo svaku ženu smatrali potencijalnom partnerkom za seks, navodi Daily Mail.

“Seksualna hiperaktivnost muškarce čini manje izbirljivim”, navode naučnici i dodaju da to znači i pojava neravnoteže po pitanju ponude i potražnje za seksom.

Za muškarce potraga za seksom i partnerkom s kojom neće biti u dužoj vezi, ima samo jedan cilj – seks, a kod žena je znatno drugačije.

I dok one u potrazi za seksom zaista i žele samo seks, iz evolucijske perspektive njihovi zahtjevi su dosta složeniji.

Ženama seks na jedno veče može značiti i trudnoću, te dijete o kojem će se možda brinuti same, pa žele da taj muškarac ima dobre genetske predispozicije.

Više vijesti