Album Damira Imamovića najbolji u Evropi

“Transglobal World Music Chart” objavio je godišnju listu najboljih izdanja, a novi album Damira Imamovića proglašen je najboljim evropskim World Music izdanjem sezone septembar 2019 – septembar 2020.

Laskavu titulu “The Best of Europe” “pjevač koji priča priče” dobio je nakon što je nekoliko mjeseci bio u samom vrhu Transglobal liste, a jul je proveo na čelnoj poziciji. U ukupnom poretku top 100 albuma iz cijelog svijeta, ovo dosad najuspješnije Imamovićevo izdanje zauzelo je visoko šesto mjesto.

“Singer of Tales” izašao je u jeku pandemije kovida-19, 3. aprila 2020. godine, u izdanju londonske kuće “Wrasse Records”. Producirali su ga legendarni producent Džo Bojd i Andrea Goertler i na ovom albumu Damir je okupio all-star ekipu muzičara: američkog kontrabasistu Grega Koeena, turskog kemenčehistu Derju Turkana i sarajevsku violinistkinju Ivanu Đurić. Album je sniman u Berlinu.

Iako je velika turneja novog Damirovog projekta otkaza u jeku pandemije, album je privukao veliku pažnju javnosti i stručnjaka, te se dosad okitio priznanjem njemačkog Udruženja muzičkih kritičara, tzv. njemačkim “Grammyjem”.

(Visokoin.com / Agencije)

Vezani članci

Mladalački dani Čolu vezuju za ovu svjetsku pjevačicu

Visokoin.com

Megan Fox u prozirnoj haljini privukla pažnju javnosti na dodjeli nagrada MTV-a

Visokoin.com

Večeras na Federalnoj televiziji nova serija ‘Stručni štab’. Autori su iz ekipe portala Šatro.info

Visokoin.com

Emina Jahović od ljubavi do rata sa bivšim mužem

VISOKOIN.COM

Jasmina Izetbegović otkrila da li je u drugom stanju: Vjerovali ili ne…

VISOKOIN.COM

Četiri i po decenije od prvog prikazivanja kultne serije “Grlom u jagode”

Visokoin.com