Aleksandar Vučić: Srbija neće da dozvoli napade na Republiku Srpsku

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas onima koji presudu Radovanu Karadžiću misle da iskoriste za političke ili bilo koje napade na Republiku Srpsku da Srbija to ne smije, ne može i neće da dozvoli.

“Srbija ima obavezu da vodi računa i o svom narodu izvan granica Srbije. Upozoravam one koji misle da današnju presudu protiv nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske iskoriste za politički ili bilo koji napad na Republiku Srpsku, da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom to ne smije, ne može i neće da dozvoli”, istakao je Vučić na centralnoj državnoj ceremoniji obilježavanja Dana sjećanja u Varvarinu.

Kako je istakao, Srbija će stati uz svoj narod i štiti njegovo pravo na opstanak, kao i pravo na postojanje i život Republike Srpske, prenosi Tanjug.

“Ne ugrožavamo nikoga, nikome nećemo da prijetimo, ali nikome ne damo da Srbe gaze zato što su Srbi. Nismo ničija krpa, mi smo ponosan, nepokoran i nepokoren narod”, rekao je Vučić.

Vučić je napomenuo i da će Srbija uprkos onome sto se desilo u prošlosti dati sve od sebe za pomirenje i saradnju sa komšijama u regionu.