Aleksić uhapšen zbog sumnje da je seksualno napastvovao pet učenica

Policija je saopštila da je nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen zbog sumnje da je seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dvije u vrijeme počinjenih djela bile maloljetne.

Sumnja se da je on u vremenskom periodu od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dvije za vrijeme izvršenja krivičnog djela bile maloljetne.

Osumnjičenom M.A. je određeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pošto se sumnja da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, mogu to prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107, apelovala je policija.

Mediji su ranije preniijeli da je Miroslav Mika Aleksić, čuveni vlasnik škole glume, sinoć priveden u stanicu policije, jer ga je više djevojaka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje.

Glumica Milena Radulović medijima je ispričala da je Aleksić dok je bila maloljetna silovao i da se to dogodilo više puta.

Radulović je zajedno sa još nekoliko devojaka, od kojih su neke maljoletne, prijavila Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje.