Aljoša Čampara isključen iz SDA

Jasmin Terović, predsjednik Opšinskog odbora SDA Centar Sarajevo potvrdio je da je na današnjoj sjednici donesena odluka da se Aljoša Čampara, donedavni član Predsjedništva ove stranke, briše iz evidencije članova SDA, javljaju federalni mediji.

“Nakon što je u javnost izašla informacija da je član Općinske organizacije Centar Aljoša Čampara potpisao zahtjev za smjenu Vlade, hitno je održana sjednica Općinskog odbora gdje je jednoglasno donesena odluka o isključenju iz Općinske organizacije, odnosno iz SDA zbog kršenja odredbi statuta, zbog nanošenja štete SDA. Odluka je donesena jednoglasno”, pojasnio je Terović za Avaz.

Čampara je danas potpisao zahtjev za zakazivanje sjednice na kojoj će se glasati o smjenu aktuelne Vlade Kantona Sarajevo.

Čampara koji je bivši visokopozicionirani član SDA i aktuelni poslanik u Skupštini KS i ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine podnio je u septembru ostavku u Predsjedništvu SDA nezadovoljan unutrašnjim odnosima i stranačkom politikom.