da block

AMERIČKI SPECIJALAC PRIZNAO: “Spremaju se da me likvidiraju jer nisam ubio srpskog političara”

da block

Američki državljanin Danijel Dejvid Korbet, bivši američki marinac i pripadnik elitne jedinice „Foke“, koji je uhapšen u Beogradu zbog sumnje da je pripremao ubistva po Srbiji, spreman je da progovori i otkrije naručioce likvidacija, ali i sve detalje zadatka koji je dobio da uradi, odnosno koga je trebalo da ubije!

Korbet iz straha za život planira da pravosudnim organima ponudi nagodbu i da im sve informacije i detalje u vezi sa likvidacijom koju je planirao u zamjenu za policijsku zaštitu.

Panika u zatvoru

Danijel Korbet uhapšen je 31. januara ove godine nakon što je u štek-stanu u kojem se skrivao pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim serijskim brojem. Osim njega, zbog nedozvoljenog držanja oružja lisice na ruke stavljene su i državljanima Srbije N. V., N. P. i N. A., koji se tereti i za ilegalno posjedovanje narkotika.

Protiv Amerikanca je pre nekoliko dana podignuta optužnica, ali je reijšen da po svaku cijenu izbjegne suđenje i zatvorsku kaznu jer je ubijeđen da mu rade o glavi.

Korbet je poslije hapšenja očekivao da će njegovi „poslodavci“ brzo reagovati i izvući ga na slobodu. Međutim, kad je vidio optužnicu, izgubio je nadu da će ga oni spasti. Postalo mu je jasno da ga čeka suđenje, a potom i robija. Otad je u panici. Plaši se da bi nalogodavci mogli da ga likvidiraju jer posao nije završio, a i kako bi izbjegli mogućnost da progovori i raskrinka ih.

DNK na oružju

Korbet strahuje od ljudi koji su ga angažovali i doveli u Srbiju. Plaši se da živ iz pritvora neće izaći zbog čega želi da se postupak protiv njega što prije okonča. U strahu je i od samog odlaska na suđenja, transporta do sudnice i prisustva javnosti. Spreman je da otkrije ko je kontaktirao s njim i koliko novca je trebalo da dobije za obavljene poslove, koji bi izazvali haos i nerede u Srbiji.

Prema njegovim riječima, bivši pripadnik „Foka“ će objelodaniti i imena saučesnika koji su daleko krupnije zvijerke od uhapšenih Srba.

Dvojica državljana Srbije navodno su na crnom tržištu nabavila pištolj i dala ga Korbetu govoreći da je on u Srbiju došao da „obavi posao i odmah nestane“. U posao bilo je umiješano više ljudi, a na oružju je pronađen Amerikančev DNK, pa se pretpostavlja da je vježbao pucanje.

Meta mafijaši i političari?

Na meti Danijela Korbeta, kako su prenosili mediji, navodno je trebalo da se nađe moćni narko-bos ili jedan istaknuti političar.

Pominjalo se i da se spremala likvidacija jednog ambasadora.