da block

Amra Silajdžić-Džeko poslala dirljivu poruku građanima Viteza

da block

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka organizira akciju šišanja i doniranja kose 13. maja 2018. godine u periodu od 11 do 17 , u trgovačkom centru FIS u Vitezu.

U sklopu projekta Moja kosa tvoja kosa Udruženje organizuje akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka u Vitezu.

Javna ličnost koja prva podržala projekat Moja kosa tvoja kosa donirajući svoju kosu je bila Amra Silajdžić-Džeko, te je iskazala svoju podršku Udruženju Srce za djecu tako što je postala prvi ambasador Udruženja i na taj način pruža podršku radu Udruženja.

Amra Džeko se zahvalila Tuzli zbog doniranja kose oboljelim mališanima

Amra je podržala sve akcije šišanja u okviru pomenutog projekta videoporukom za sve građane, te njena podrška nije izostala ni ovaj put. Amra je poslala jednu dirljivu video poruku povodom akcije šišanja i doniranja kose u Vitezu, te na taj način ponovo pozvala sve građane Srednjobosanskog kantona i Viteza da podrže ovu nadasve humanu akciju.

Udruženje ovim putem ponovo poziva sve građane Srednjobosanskog kantona da dođu u trgovački centar FIS u Vitezu, 13.maja od 11 do 17 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka, navode iz Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH.

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

“Do sada smo izradili i uručili 18 perika, a tri perike su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu”, navode iz udruženja.