Android najavljuje dodatak koji će vam sačuvati bateriju

Iako se radi o dodatku koji je iz Androida tek najavljen, sigurni smo da će oduševiti vlasnike uređaja sa slabijim baterijama. Neke od najvećih boljki modernih smartfona su kratko trajanje baterije.

Kompanija je priredila novi banner za Android koji korisnika upozorava kada aplikacije troše veliku količinu energije. Podsjetnik, također, jasno daje do znanja što aplikacija radi te korisniku daje opciju gašenja specifične značajke odnosno aplikacije.

Novi korisni alat prvo su prepoznali novinari Android Policea pregledom najnovije razvojne verzije Androida 8.1 Orea.

Ovo znači da spasonosni podsjetnik još nije dostupan “običnim” vlasnicima Androida koji će se do njegovog dolaska morati još malo strpiti.

Stranica sa statistikama baterije u novoj verziji Androida prikazuje brojne informacije uključujući vrijeme korištenja ekrana od prošlog punjenja, koliko vremena je preostalo do idućeg punjenja kao i spisak aplikacija i funkcija koje bateriju troše. Novi banner je puno korisniji, s obzirom da vas u slučaju velike potrošnje aktivno poziva na intervenciju.

Slika koju je objavio Android Police prikazuje natpis koji kaže ‘Maps Preview troši bateriju. Često traži lokaciju’.

Ako tapnete na natpis, dobit ćete poruku koja kaže:

“Vaš telefon ne može normalno pratiti potrošnju baterije zato jer Maps Preview često traži vašu lokaciju kada ne koristite aplikaciju. Da biste to riješili, na samoj aplikaciji možete isključiti lokaciju.”

Nakon što korisnik potvrdi, davanje lokacije se automatski zaustavlja, te time korisnik sprečava daljnju brzu potrošnju baterije.