Angelina Jolie iznijela dokaze protiv Josipa Kneževića koji ju je optužio za plagijat

Angelina Jolie odlučila je pobiti tužbu hrvatskog novinara koji je 2011. pokrenuo sudski postupak protiv slavne glumice tvrdeći da je njezin film “U zemlji krvi i meda” plagijat jer je ukrala ideju za svoj redateljski prvijenac iz njegova romana, izvješćuju u petak američki mediji.

Jolie je zajedno s producentskom kućom GK Films i distribucijskom kućom Film District ovaj tjedan američkom okružnom sudu u Los Angelesu dostavila brojnu dokumentaciju kako bi dokazala da nije ukrala ideju iz knjige “The Soul Shattering” koju je 2007. objavio James J. Braddock, već je inspiraciju za film dobila radeći kao UN-ova ambasadorica u Bosni.

Iza imena James J. Braddock krije se Josip J. Knežević koji je rođen u Sarajevu, a 1994. godine se preselio u Zagreb.

Angelinu i njezin tim zastupat će odvjetnička tvrtka L.A.’s Reed Smith koja je priopćila da Angelina Jolie i njezin tim nisu prekršili Bernsku konvenciju kao ni američke zakone o zaštiti autorskih prava.

Knežević u tužbi tvrdi da se nekoliko puta našao s producentom Ericom Sarkicem kako bi razmotrili mogućnost da se priča iz knjige pretoči u film te je bio šokiran kada je čuo kako isti producent u suradnji sa slavnom glumicom radi film prema identičnoj priči.

(VisokoIN)