Anonymous će (moći) ugasiti struju u SAD-u!

Na zatvorenom sastanku s predstavnicima američke vlade direktor američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA), izjavio je da će Anonymous u roku od dvije godine ojačati toliko da će moći srušiti opskrbu električnom energijom u SAD-u. Haktivisti poručuju – ne budite smiješni.

Američka administracija, kad joj neko nije mio, lako nazove dotičnu osobu ili organizaciju terorist(ičk)om i to, naravno, nije bez vraga – teroristi mogu, recimo, završiti u Guantanamu i da to ne tiče nikoga osim onih što bdiju nad američkom sigurnošću.

Nadamo se da to nije sljedeća etiketa za Anonymouse? Naime, Keith Alexander, direktor američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA), izjavio je da će ta grupa haktivista u roku od dvije godine ojačati toliko da će moći srušiti opskrbu električnom energijom u SAD-u. Kazao je to na zatvorenom sastanku s predstavnicima američke vlade, piše Wall Street Journal.

Iako ih zasad nema na “listi prijetnji”, ovo izazivanje straha kod Amerikanaca da Anonymous za dvije godine može ojačati toliko da sruši električnu mrežu može se smatrati najboljim putem da dospiju na tu listu.

“To je stvarna prijetnja”, kaže WSJ-u James Lewis, stručnjak za sigurnost na internetu, koji proučava grupu.

Je li problem u gašenju Wall Streeta na jedan dan?

“Želite okupirati Wall Street? A što mislite o tome da Wall Street ugasite? Makar na jedan dan”, navodi on.

Drugi, pak, misle da se radi o izazivanju paranoje. Blog povezan s Anonymousom, anonops.blogspot.com, objavio je sliku direktora NSA i napisao – “Smiješno! Zašto bi Anonymous ugasio električnu mrežu? Nema smisla! Samo žele da se bojite”.

Inače, na Twitteru su pojasnili da im takvo što ne pada na pamet jer bi na taj način ubili ljude u bolnicama čiji život zavisi o aparatima.

(VisokoIN)