Anonymousi izmijenili odredbe mađarskog ustava

Hakerska grupa “Anonymousi” upala je na web stranicu Ustavnog suda Mađarske i izmijenila nekoliko odredbi novog mađarskog ustava, prenijela je mađarska agencija MTI.

Hakeri su dodali nekoliko odredbi zakona, pa su tako unijeli da oni koji rade u sektoru informacionih tehnologija mogu otići u penziju sa 32 godine i da im treba dati penziju u iznosi od 150 posto zarade koju su imali.

U “izmijenjenoj verziji” ustava hakeri su također ubacili odredbu da narod ima pravo da ukloni tiraniju ili da se bori protiv nje.

Glasnogovornik Ustavnog suda Andraš Šereg je rekao da su uklonjene sve “izmjene” u tekstu novog ustava koje su unijeli hakeri, prenio je Tanjug.

Hakerska grupa “Anonymousi”, koja postoji od 2008. godine, bori se protiv cenzure na internetu i svega što predstavlja krupni kapital, a do sada je srušila brojne sajtove, među kojima prošlog mjeseca i internetsku stranicu Interpola.

Policija u Argentini, Čileu, Kolumbiji i Španiji uhapsila je krajem februara 25 osoba koje se sumnjiče da pripadaju hakerskoj grupi “Anonymousi” koja je izvela ilegalne upade na web stranice u tim zemljama.

(VisokoIN/Fena)