Anonymousi: Očekujte nas, naš virus će 16. aprila uništiti internet!

Haktivistički kolektiv Anonymous razvio je, kako tvrde njegovi članovi, supervirus koji je otporan na apsolutno sve postojeće antivirusne programe, a širi se brzinom koju je nemoguće pratiti.

U poruci koju su objavili na YouTubeu tvrde: Očekujte nas! Naš virus će 16. aprila uništiti internet!

“Naši su stručnjaci prije šest mjeseci razvili kompjuterski virus koji je u potpunosti otporan na svaki postojeći antivirusni program na svijetu. Danas možemo sa sigurnošću reći da je Anonymous u vlasništvu virusa “nove generacije” koji se može širiti i replicirati nevjerovatnom brzinom”, objašnjavaju Anonymousi.

Kako tvrde, radi se o “trojancu” koji će biti ugrađen u muzičke i slikovne datoteke, tako da ga neće biti lako prepoznati. Takve datoteke Anonymousi će za 13 dana, tačnije 16. aprila, objaviti na svim društvenim stranicama, ali i poslati putem e-maila. Dovoljno je, kako kažu, da “zaraze” samo tristo osoba, koje će zatim iste datoteke poslati svojim prijateljima i virus će se u roku od nekoliko sati proširiti cijelim svijetom, prenosi Index.

Jednom kada je vaš kompjuter “zaražen”, Anonymousi će imati potpunu kontrolu nad funkcionisanjem vašeg web preglednika, bilo da se radi o Mozilli, Internet Exploreru, Chromeu ili nekom drugom.

http://youtu.be/kUgfab0LyOo

(VisokoIN)