da block

Antović: Sočno me je pljunuo u lice

da block

Službeni predstavnik rukometaša Bosne Prevent u utakmici protiv Čelika Edin Bukva, inače član Upravnog odbora kluba, poslao nam je demanti na tekst pod naslovom “Visočani prijetli Antoviću”, koji je objavljen u ponedeljak, 22.aprila u našem listu na 60.strani.

Laži i neistine

– Ovom prilikom želim da obavjestim širu rukometnu javnost i da uputim demanti na laži i neistine koje su servirane u tekstu “Visočani prijetili Antoviću”.

Za vrijeme utakmice ja Edin Bukva, nisam stupio u bilo koji oblik verbalnog kontakta s gospodinom Antovićem, a kamoli da je tokom ili poslije odigravanja utakmice došlo do upućivanja pretnji, kako stoji u ovom tekstu – piše Bukva, koji dodaje da je domaćinima čak čestitao na pobjedi te poentira:

– Zbog narušavanja mog ličnog, a i ugleda RK Bosna, i radi budućih zdravih odnosa, molim da se ovaj demanti objavi.

Bukvin demanti, međutim, demantira upravo Antović, koji je u izjavi za naš list kaže kako nije imao namjeru ni poleminizirati niti je prijavio incident policiji i delegatu utakmice, ali dodaje:

Ponovljene prijetnje

– Kada ste već napisali tekst, ja ga sad moram podržati i kazati da je u potpunosti tačan. Tačno je da me gospodin Bukva, u prisustvu mog pomoćnika Seldina Rizvanovića, sočno pljunuo u lice, s udaljenosti od dvadesetak centimetara. Pri tome mi je i prijetko da će mene i moju porodicu istjerati iz Visokog te da se više niko od mojih neće zaposliti u Visokom – kaže Antović te dodaje da je prijetnje u kafiću u sklopu Gradske arene u Zenici ponovio i njegovoj supruzi i jedom sinu, koji su ga dočekali.

– Drugi sin je u tom momentu bio izašao. Tom prilikom rekao i da mi “j… majku” – Antovićeve su riječi.

(VisokoIN/Dnevni Avaz)