Apel svim školama na području ZDK zbog hladnoće

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Zbog niskih temperatura na području Zeničko-dobojskog kantona, te reducirane isporuke toplotne energije za grijanje grada, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kanotna uputilo je dopis svim školama na području ZDK-a.

“Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kanotna, postupajući u skladu sa članom 32. Zakona o Osnovnoj školi Zeničko-dobojskog kanotna (“Službene novine Zeničko-dobojskog kantona”, broj: 5/04, 20/7, 9/11 i 4/14) i članom 40. Zakona o Srednoj školi Zeničko-dobojskog kanotna (“Službene novine Zeničko-dobojskog kanotna”, broj: 9/17), dostavlja obavijest da u skladu sa uslovima rada, u svim školama zbog niskih temperatura, razmotrite mogućnost skraćenja nastavnih časova na 30 minuta ili prekid nastave, te Vam preporučuje da u nastaloj situaciji racionalno procjenite prilike i stanje, te sami se odlučite za najpovoljniju i najizgledniju opciju organizacije nastavnog procesa, u najboljem interesu djece i osoblja škole, a sve do ostvarenja povoljnih uslova za rad”, stoji u saopštenju Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kanotna.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.